Sunday, November 20, 2011

MUET.day before-day present-day after

Day before (181111)
Malam tu umi&baba hantar 'anak tunggal' diorang.Alah..sehari je un,adik2 aku cm x kesa je.huhuk.Pakai pun sempoi je.Khaki pants,black C.G tee,tdg hitam lepas,white comical bagpack+luggage.
Masa lalu kastam uh,1st-lupa letak beg sandang.2nd-pusing je blkg,nk telanggor macek kat blkg.haih =.=' dieb.dieb.Abg kastam uh sengih je.Chill je la.huh.
Pastu,masa beratur nk masuk gate uh,ada pulak dtg tegur ckp muka aku macam kwn kpd kwn dia kat UiTM Nilai.Aku tengah khusyuk agah baby kat depan uh,kaco daun lak.Act dari td dia panggil,aku buat x dgr.haha *aku memang jahat* pastu aku un jwb la 2-3 soalan yg patut-mls lyn-Btw,aku x tahu pun Nilai ada UiTM.hoh0
Selama 55minit uh,mmg skimming buku Stride Ahead tu habis-habisan.Sampai lcct,cam bse,ayah ngah penjemput setia *tima kasih sgt2* datang amek anak sedara dia yg xreti2 naik public transport sendiri.Beg aku berat ngn barang yg family kirim utk ayah ngah je.cepat2 aku keluarkan n bg atas kete tu jugak.haha
Sampai KKNC kul 12 mlm!xde org d0e.naik ke rumah,ada roomate aku sorang je.syuk0 lah tu-kemas2 brg sumbat loker,aku on9,baca2 esei n tetiba mimpi g htr lagu n lirik kat doc uh.xpe.suka lagu tuh.lg pown,cm tema kanseling-Sharing is caring.Caring is loving.
Kul 2 baru reti nak rasa letih n mengantuk + kena perli ngn sha takut melepat esok pagi. naya .zZzZz

MUET day-
Ley pulak aku santai baca info,news,esei on9 walhal Lim dah warn suh turun awal.Lps dia kol smpai aku xlarat nk angkat dah,baru la aku bersiap.hahak.
Sampai stadium tr0s tej0n bas,nk g tgk ktorg MUET kat usim/stadium.Pagi td aku da cek-USIM.
Pastu masa kat stadium uh,ada no index aku n lim.Exam stat kul 8.Dan masa tuh,PUKUL 8 ! Masuk la cari tempat.Tanya invigilator kat situ,dia tgk slip exam...
"Eh,awak exam kat USIM,bukan kat sini.You have to make your fastest way to USIM now."  
X kata apa dah,amek beg kat luar,BERLARI ke kampus.Lim kaki panjang,laju je menjangkah.Satu lagi dugaan,kasut licin.Rasa nak jln kaki ayam je.Bertahan jugak la panjat bukit bukau nak ke DKP1(dewan kuliah pusat).letih, sakit kaki,beg berat,semput.Tuhan je yang tahu apa aku dan lim rasa otw nk g sana tuh.
Campak je beg kat tiang lua DKP uh,terus msuk-jam 8.20am ..
Invigilator kat DKP tya aku,"Ada lagi ke yang x datang lagi?" Angguk.Ramai lagi yg xmasuk lagi aku nmpk tadi and...dewan uh byk lompong lagi.syukur x terhingga.
Rupanya,examination was delayed for half an hour.Taking my seat n calming down.rasa pediiih je kaki.
Bukak tengok,kaki belakang atas tumit,stokin ada kesan darah.duhh..da agak.melecet.
Bila benda yang kita hadapi tu lagi besar,benda kecil dah takkan dipeduli.sakit.tahan.Fokus,exam.
Ada15minit sblm Reading bermula.Masa tu aku amek masa untuk calm down,doa & bertawakal.
Examination was going on smoothly.Jawab je la apa dia tanya kan.haha.Overall,Alhamdulillah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Reading :dah mcm paper berita dunia aku tgk.Yg teks sal subsidi minyak ethanol uh kot yg pling lama amek masa untuk faham whole text.terkial2 jugak la jwb utk teks tuh.
Writing :salu pesan kat dri snri jgn over-confident.Dpt je paper,dakwat pen dan-dan je nak keluar takut idea lost.
Listening :the repeating one is really really really imperative.believe me.

Habis je exam.Cik Ngah call ckp tgh tggu dpn exam hall.erk.Thanks ayah ngah sekeluarga,jaga kak sepanjang sem1 ni.terharu.huu :') Malam tu jugak balik Kelantan.Sempat lompat kejap ats bas Syuda n da geng g borak2 sambil tggu bas i dtg.huhu.

Thanks for those who had text me during the day & i appreciate those who care about my schedule.Luv u guys.May God Bless all of you~
.Pray 4 my best MUET result to0 - ^.~ 
 Wallahualam

Friday, November 11, 2011

One mission complete

Baru satu,berselerak lagik misi yg kena selesaikan..akan ku aturkan sebaiknya..hoho
Misi apa?haaaa...yg baru habis td ialah misi menyiapkan menanda kertas exam student ayah..
Ptg smlm (Khamis) ayh bw balik satu bundle exam paper
"Kak tolong tanda.Skema ada dah tu setiap set.Baba wi masa 3 hari.."
 NAH..HAMEKKAW..dush~ kau jugak yg sanggup hari tue kaann 
*borim lua petala.Xpe,saya terima dengan lapangnya.
Excited un ad kot.Yela,dulu kecik2 tgk je mak2 sedare tanda kertas ank murid depa.Skg,ak lak..yg pljr institut lak uh!
Paper tuh,dak Mechanical Industry pye kot..ntah..overall boleh dikatakan under Engineering course la..ada 7 set soalan.Eh,lupa lak nk kira bape org satu kls.Ni la dia,oversuperduper excited.duh!dlm 30 gitu kot.hmm..ptg Khamis tu jgk ak naik ke bilik and habiskan satu set.
Malam uh kawan ayh dtg uma.pye la meligan nk kemas n masak *aku tolong umi je la.mawnye kali pertama dan terakhir Pacek Za'ba n family dtg uma kalo aku yg masak.kaka .Tetamu x sempat balik lagi aku dah selamat atas katil.Sekian awal lak atas katil malam uh.Ye la,pagi uh dah seharian melekat ngan part of Innocence :Bie,Pear,Syuda <3..huhu
Balik kpd first mission td,dah la pending merangkak kena translate yg BM uh dgn apa yg aku belajar.Mana pernah aku belajar Pysics dlm BM.Kamus Dewan edisi-3 juga turut membantu.Dan...kalau la ada org tgk ak menanda,agk2 x teragak2 nak call Pusat Psiakitri KB..mana taknya,sekali belek kertas,sekali senyom,gelak yg lagi teruk guling2 pegang perut..ha.kan da ckp.korang pon mesti naik kening sebelah punya *law yg xpndy angkat la 2-2,pe susa
Mana laa aku x gelak,cuba tgk:
Soalan:Berikan lgkh kslmtn vernier
Jwpan:Simpan di tempat yg selamat agar tidak dicuri *.* '
*orang gila pun takde keinginan nak curi vernier uh yang berapa ringgit sangat tuh

Soalan:Langkah keselamatan bagi pengikir
Jwpan:Jangan bermain dengan 'sain' ketika membuat kerja 
*rasanya aku bukan tanda kertas preksa Kemahiran Hidup drjh 4.pointed that 'sain' also
Soalan:Langkah keselamatan bagi pemahat
Jwpan:Jangan memahat megikut emosi
*aku rasa ayah aku x ajar kos seni lakonan
Soalan:Cara-cara menggunakan lupa nama alat
Jwpan:Menggunakan alat berikut mengikut cara-cara di dalam nota
*ok.fine.xnk komen apa dah.korang rumus la sendiri
Aku x berpengalaman tapi aku murahkan hati semurah mungkin siap diskaun2 tutup mata .YES(Year End Sale) lah katakan..huahua.BTW,ramai je yg fullmark and markah tinggi.salluute~
Alhamdulillah,Jumaat,11.56pm td dah habis semua.legaaaaa~
Tengah susun jadual untuk misi2 seterusnya.Curang untuk tidak curang harus kan?hax.Kalau diizinkan,t aku cerita balik misi2 yg menanti.hehe


Esok umi ajk sopim -.-' siap.

Sunday, November 6, 2011

My First Time Roadblock

Hype..tawu la aini eiduladha..boring la sume asek ckp sal lembu je..come and see the different story of me ;)
Sejak balik cuti sem ni,happy ak..umi ada driver tetap.Ckp je nk g mana,trus on..pergh,berkaki lebar ah driver tuh.Umi un sakan je bershopping -.-' 
Taaapi kannn,yg ak heran,umi cakap driver tu x minta gaji.nuts!works without salary?! at least take it even a piece and just give it to me.muahaha *nmpk sgt ke ak materialistik ;p
Hmm..that's such small micro tiny deed that i can pay off to my family *for the time being as i wish something huge in the future *
Bangga kowt ada driver hot .kahkahkah!

 I'm the driver indeed (macam Pemandu Jelita lak *perasantan) Such a bad one -.-' 

Giving you all the highest respect  to those who are rely to be my passenger.
kesiannn~

erk..byk lak melalut
ha!Balik kpd tajuk termaktub,pagi2 lagi baham nasi lemak sotong mamatok buat.pergh,kalau dah bercerut tu kann......tolak kayu batu je.

Pastu gerak ke tempat lokasi kejadian pembunuhan berlaku..doohh..dah tumbang. *again.padanmukakau . Kat tmpt org,tlg la mana boley kan.Dan rasanya,ak palim byk menolong *bragging TOLONG TENGOK ORANG BUAT KERJA . bangga phalanges ko!buat serba serbi serbu salah je.haih..yg bab2 masak je la ak x participate.lain2 ak on.
Sementara tunggu kaum ibu memasak.
The Little Amalin request to do some capture with her

Losai sume2 uh, balik la uma ... ak dah muka kekeringan noradrenalin & acetylcholin. TAK.ADA.PERASAAN.HABESAN. letih lol .
Kepala otak memang sengaja dikosongkan. Menyirap la jgk bila ada lagi kura2 yg crawl time2 panas tadi,ase nak take over then hon kuat2 byk2 ,ape jalan tu atok ekaw ada share ke?! <~~ angan2 semata2.macam la ak berani+x ckp diajar nk wat kje2 g2..Apakan daya,sab0r & beratur je lah atas jalan panas tuh..hmm..tetiba....................................................

Ada kereta ding lampu dark depan.....ah sudaaahhhh...Selama ni ak yg xpnah x pakai seat belt , kena pulak mood ak yg xde perasaan ptg td dtg, xpkai seatbelt.haru~
Ak pun tarik la s.b...dan tersekat!! stereng dah mlencong ke jalan sebelah *xde la over sgt, lari sikit je. Nasib baik sempat kawal.Passenger sebelah aku mmg berhemah dan bertatsusilawati.Gelabah2 pkai seatbelt dia,ak pye dia tenung je tgk tersangkut tersekat.Law ada tangan lebih,memang ak angkut campak lua dah budak uh.huh!

Sampai tempat roadblock,ak pelahan la,pastu tetiba jadi laju.erk,second sign block uh pacik misai tunjuk2..kete mmg dah terkedepan.Ak tgk pacik misai(PM) separuh kejar, aku berhenti la.
PM   :adik nampak tak ada roadblock kat belakang tuh
Ak    :nampak
PM   :kenapa laju je pastu x berhenti kat situ *pointing at the back where he stood
Ak    :x biasa
PM   :ok jalan

Tutup cermin dan gerak ah..
Agak2 kalau jadik kat minah2 gedik di luar sana, mesti cuak+nak nangis en..heh
Know what, i laughed heartily and even speed up ",)


Acting cool,positive and confident relief me.

Acting happy-go-lucky ,talkative and friendly bright me.

Life should have colours.Paint it as u wish but remember not to spill over board. ~with love,emoloverez didi

Sunday, September 25, 2011

MUET oh MUET..


MUET/J4.1(AT)




More details on here



MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA

JADUAL WAKTU
MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
AKHIR TAHUN 2011

JADUAL WAKTU UJIAN LISAN (SPEAKING)
TARIKH
WAKTU
KERTAS
CATATAN
11 Oktober 2011
(Selasa)                        
8:00 pagi
800/2
(Speaking)

Calon dikehendaki menyemak dan mencetak sendiri slip daftar MUET (MUET/D) yang menyatakan tempat, tarikh, dan waktu ujian melalui laman web Majlis Peperiksaan Malaysia,http://www.mpm.edu.my.
12 Oktober 2011
(Rabu)                      
13 Oktober 2011
(Khamis)                      
18 Oktober 2011
(Selasa)                        
19 Oktober 2011
(Rabu)                    
20 Oktober 2011
(Khamis)                      

JADUAL WAKTU UJIAN BERTULIS
TARIKH
WAKTU
KERTAS
MASA
19 November 2011
(Sabtu)

   8:00 pagi    9:30 pagi

 10:00 pagi    11:30 pagi

 12:00 tgh.     12:30 tgh.

        800/3   (Reading)

        800/4   (Writing)

        800/1   (Listening)

90 minit

90 minit

30 minit



Check your MUET now ^_^  I'd mine.quite O0o0kay.huu~

Thursday, July 14, 2011

Berdoa dan beribadatlah pada malam Nisfu Sya'ban (selepas maghrib Jumaat - 15 Julai)

Nama-nama malam Nisfu Sya'ban

Sebahagian ulama menyebutkan bahwa malam Nisfu Sya'ban memiliki banyak nama, dan sudah menjadi maklum bahwa banyaknya nama menunjukkan kemuliaan yang mempunyai nama itu. Bahkan al Imam Abul Khoir Ath Thaliqani menyebutkan tidak kurang 22 nama Nisfu Sya'ban, diantaranya :

Lailatul Mubaarokah (Malam keberkatan)

Artinya malam itu sendiri memiliki keberkatan, atau kerana makna dan rahsia yang terdapat didalamnya atau karena dekatnya malaikat kepada manusia pada malam itu.

Lailatul qismah (Malam pembahagian)

Iaitu pembahagian rezki dan penentuan takdir yang sudah ditetapkan oleh Allah SWT, sebagaimana yang diriwayatkan dari 'Atho' bin Yasar, beliau berkata:

"Jika tiba malam nisfu sya'ban malaikat maut menghapus setiap nama orang yang ditakdir akan mati pada sya'ban itu sampai sya'ban yang akan datang, dan sesungguhnya seseorang berbuat kezaliman dan kekejian atau menikahi wanita atau menanam pepohonan padahal namanya telah dipindah dari (catatan) golongan orang-orang yang hidup ke dalam (catatan) golongan orang-orang mati dan tidak ada malam yang lebih mulia setelah malam Lailatul Qadr daripada malam nisfu sya'ban"

Lailatut Takfiir (Malam pengguguran dosa)

Al Imam Taqiyuddin As Subki RA menyebutkan dalam tafsirnya bahawasanya malam Nisfu Sya'ban menggugurkan dosa selama setahun dan malam Jum'at menggugurkan dosa seminggu dan malam Lailatul Qadr menggugurkan dosa seumur hidup.

Lailatul Ijaabah (Malam pengabulan doa)

Diriwayatkan dari Abdullah bin Umar RA, beliau berkata :

"Terdapat lima malam yang tidak akan tertolak doa ( si hamba ), iaitu malam Jum'at, awal malam bulan Rejab, malam Nisfu Sya'ban, malam Lailatul Qadr dan dua malam hari raya (Aidil Fitri dan Aidil Adha).

Lailatu 'iidil malaaikah (malam hari raya malaikat)

Al Imam Abu Abdillah Thohir bin Kuhammad bin Ahmad al Haddadi ra menyebutkan dalam kitabnya 'Uyuunul Majaalis :

" Sesungguhnya para malaikat di langit mempunyai dua hari raya sebagaimana kaum muslimin, adapun hari raya malaikat adalah malam Nisfu Sya'ban dan malam Lailatul Qadr sedangkan hari raya muslimin adalah Aidil Fitri dan Aidil Adha. Hari raya malaikat malam hari karena mereka tidak tidur, jadi siang dan malam sama di hadapan mereka, sedang hari raya muslimin pada siang hari karena malam adalah waktu mereka tidur dan beristirahat ".

Lailatusy Syafa'ah (Malam pemberian syafa'at)

Nama ini diberikan oleh al Imam Abu Manshur Muhammad bin Abdillah al Hakim an Naisaaburi dan ulama lainnya.

Lailatul Baraa ah (malam pembebasan)

Yang dimaksud adalah dibebaskan dari neraka Allah, yang demikian ini diberikan kepada mereka yang melaksanakan hak-hak Allah dan melaksanakan kewajibannya sebagai hamba Allah.

Lailatut Ta'dziim (malam kemulian)

Nama ini diberikan oleh Taqiyuddin as Subki ra dalam tafsirnya.

Lailatul ghufraan wal 'itq minan niiraan (malam pengampunan dan pembebasan dari neraka)

Keterangan ini disebutkan dalam kitab Tuhfatul Ikhwan yang ditulis oleh as Syeikh Syihabuddin Ahmad bin Hijazi Rahimahullah.



***************************************************************

Dengan keterangan diatas kita dapat mengetahui betapa agung malam Nisfu Sya'ban itu. Sehingga ketika kita sudah mengetahui kemuliaannya maka hendaknya kita mempergunakan kesempatan umur dengan banyak beribadah pada malam ini, entah dengan solat, zikir, selawat atau doa-doa yang biasa dibaca oleh kaum muslimin. Doa-doa itu ditulis oleh ulama pendahulu kita agar dibaca guna memuliakan dan menyemarakkan malam nisfu sya'ban sehingga umur dan waktu kita tidak berlalu begitu saja. Dan di dalam semua itu terdapat fadhilat dan pahala yang besar.

Wallahu A'lam.

Saturday, July 9, 2011

Falling Away - 786

Everytime
I feel U close to me
I dont know
Who I'm supposed to be
Give me a chance
Cause I dont wanna slip away
Gotta keep You in my heart
Leaving all my ways
(chorus)
So many times i feel You in my heart
And I just wanna take it from the start
So please hold my hand today
Cause I can feel it fallin away
Fallin away
Allah will show me the way
Fallin away
Cause I dont wanna slip away
Fallin away
Every soul
Is walking back to You
I wanna run
What am I supposed to do
Your helping hand
I need everyday
There’s something I can do
So in heaven I can stay
(chorus)
I walk around the city
In the middle of the night
But nothing impresses me
Til i open up my eyes
A dome in its majesty
A minaret rising high
It’s a place for me that everyday
I’ll go to keep from falling away
(chorus)

Friday, July 8, 2011

Weary Tuesday

Friday-half day work..n of course also 4 da student rite..done with bio(thursday) & chem(TODAYY!!) test.so far,ok KOWT.muahaha..smlm,lps ayh ngah dtg utk bg bntl golek *bkn bntl bsuk ye* yg umi kirim uh,naik bilik,bkk buku,trus OFF.pergh.xthn der.n bgun pg td,mmg redha seredhanya lahhh.pkai un jubah,tdung,kasot HITAM,bajet brkabung utk chem la..haha.skli soalan..fuhh.."ni xya baca chem un xpe.." cece.konon.tp xto ler..insyaAllah,ala2 kadar un jadik lah


o0 yea!da jnji ngn bie tersayang na cter sal last Tuesday..the most tiring day i'd ever gone through since i was in USIM.as scheduled,this week gonna be our group turn for lab.(lab 2 mggu sekali je.tapi 6jam stret utk 1hri)
8.30-9.30 : Tutor Phy -Bilik 3.1 -Tgkt 3-Fakulti Kepimpinan&Pengurusan(FKP)
9.30-11.30:Phy Lab - Tgkt 3,Pusat Tamhidi.
11.30-1.30:Bio Lab - Tgkt 2,Pusat Tamhidi
1.30-2.30: REHAT (saat ley bernafas)
2.30-4.30:Chem Lab - Tgkt 5
4.30-5.30:Solat(it suppose to be Arabic class,but ust asked us to performed our 'Asr first)
5.30-6.30: Tutor Arab

Cam bse,turun tggu bas kat dpn pn2 pagar kul 6.30 pg,law lmbt 5 mnit je,almt tggu bas ke-3/ke-4 la,brisan un da mlmpau ke blkg. *tp salu awl je..huhu* .Smpy USIM,turun bas,TERnampak dr.N.uhhu.poyo,control macho,igt da bgye la jln cm2 ha?err..x pepasal pagi2 wat dosa ngata org.Panjat tgkt3 bgunn FKP uh,ngeri kot,da la gelap(7.10am),sgsorg lak uh..branikn dri g bkk lampu n ekon kls uh.Ltk beg,cop tmpt n blah sblm ad makhluk dtg tegur *err,jgn ler,salunye ak la awl skli* 
Pg uh g bantai roti canai ngn Syuda n da geng.smbil belek2 manual lab yg xpernah terbaca itu.haha
Ckg phy ktorg yg resemble ngn Maria Elena uh,masuk,bincang n keluar.10mnit asenya dia ngaja.sempoi la Miss.lap u much ^o^
Dgn lenggangnya kami menuju ke pusat tamhidi yg agakkk la jauh sikit(dekat banyak la kan kiranya??.haha)
G tggu lif,again jumpa dr.N law jumpe skali lg,jodoh.werk.mmg x la! n his medic group,wafi n aman un ad skli.nak je tegur 2 org uh,tp rmai sgt org.next time ya.bkn sombong. ah naik tgkt 3 uh,pye la bsiap ngn Lab coat n sgla bagai,masa un dah terover,"Asal x ley masuk lg ney?".."Cikgu ada kelas daa..di postpone sket,10.30 bru dtg" do0oh.ltey den nunggu..pe ag,blah r.g surau kat tgkt bwh skli uh,bkk buku,bkk mp3,lipat lab coat letak tepi,baring,done.kaka.b0ley plak tebongkang kat c2!letey la yunk oi~smlm tdo kul 3 kot.bahana You're Beautiful-A.N.JELL pye cte r ney..haha. + ad org teman a.k.a kaco.. ;p
Hurm.then msuk la lab physics.Lab phy xde no meja.So ktorg bajet la na duk blkg..act lupa group sniri taw..skali ckg pggil by group duduk kat meja2.Bila ckg pggil group A10,xde org jwb..Ckg ulang lagi.."group A10 mana ni?!".Angin amarah ckg da naik sedarjah.Bila dah byk kali uh,naik berdarjah-darjah laaa...yg group ktorg ih serba sala nak ngaku..last2 group ktorg je xde meja lagi.Dah la terpacak 3 org kat tgh2 alam(tgh2 lab uh)..Sape yg tgk muka ckg masa tue,mmg xbrni na angkat muka n bersuara la..
Cikgu - "Ni,mana group kamu?!"
Jamilah,Hapsah -"Err.em."
Pastu dgn innocence n slumbernye saia jwb muka xde perasaan.."Sebenarnya kitorang lupa group brapa". o_O
Mawnya terkesima abes sume org..*brani ko jawab camtu dieb dpn cikgu yg agak2 ley meledak ble2 masa uh*
"0o,nama, no talipon pakwe kamu ingat pulak ye!group snri pon ta ingat.Dah,pegi duduk"
Soseh2~"woih,slamber gle ko dieb,kalau aku,x jwb pape da".."weh,ko muke xde perasaan eyh" Sha,ko btanggongjawab ek.kn da kna pykit ko.
Lah.chill lah.fes experiment da buat HAL.hahah.Phy wat eksperimen dak tadika je,yg vernier calliper & micrometer screw gauge.
_________________________________________________________________________
Bio.6task lam 1 eksperimen.sonok wo buat!yg plim bgge dpt tgk yg elodea uh,org len ramai xdpt.heheh.lawa wa ckp lu.Tengah2 buat eksperimen uh,tiba2....."prangg"..erk..."Jamilah?"soalku.Jamilah da muka bersalah habis meter.."kami xtaw"..(ngn loghat kedahnya)lembut gle dak ni,cun,bdn model,alim(tdg labuh,jubah),manja adore her haha.Tgk sekilas  n skli lg ngn muka xde persaan,"Jap lagi ckp kat demonstrator tuh" then smbung la part ak *ceh dia nih,cam xde pape blaku je* yela,pe na kecoh an.law da nangis2,buat bersalah,ley cantum ke kaca slide graph paper uh?tak kan..so,better sempoi cm tu je la.Miss Serina x mrh un.Ngn ayunya dia ckp cara2 na buang kaca uh.Well.
Moral of the story-JANGAN GELABAH TAK TENTU HALA
_________________________________________________________________________
REHAT
SOLAT
MAKAN
(lagi,TERnmpk dr.N.ni mls na deal apa2 walopon monolog dalaman nih.ntapape)
_________________________________________________________________________
Panjat tgkt 5 *lif je pdhl.sje kasi gempak.hehe*..lab chem pns sket..mybe sbb duk ats skli n dkt ngn bmbg...
Mmg takdir meja group A12 kat second last.ngdp lak 3 Mister  nseb la ko dieb
Eksprmen empirical formula asenya..yg ZnCl.lab coat,glove,mask.gaya doc bebetol daa..hak3.perasantan*ayt bie* .Sume org da siap wat eksprmen,yg ktorg ni,ZnCl utk second weight uh x kering..pe citer??ms da suntuk,MAKA,teraplikasilah method yg Ckg ARHO ajar uh..Agak-agak Method.Sounds cool yeah..Ak la yg twistkn hasil2 dlm lab report group A12.haha *evil2* sume da kua lab,tggl group A12 je.Ak blah dlu.2org uh tgh copy cat lab report ak ag.Ms na kua uh,kna tick attendence,Pembantu makmal uh tya nama,ckp la nama kan..pastu dia ckp,"Eh,sama dgn nama saya lah".."Err,mana boleh.Tu nama saya.Versi perempuan".."Nama saya Adib".."Oh,itu nama kembar saya,dia kat UiTM puncak alam....eh..tak2..Arau"  tetiba terneves lak siap g ckp palam lak uh.haha.tmpt bie n sha ..ps2 borak2 sket *er.byk kot* pastu kua la g tggu lif...2 kali lif,sume dak laki conquer.Bila turn ak niyh??hmm..tggu pye tggu.erk.Mr Adib dtg,"Tunggu kembar ke?" (masa tu da xde sesape da) "Er,pardon".. "Tunggu kembar ke?" - - - pending - - - lampi "oh,haha,x la,td pnuh dak laki je" ~bru paham maksud Mr Adib,dia mksudkan tggu dia ke.haha.perasan tol~oh,x baik la ak niyh,dia uh baya senior la.pastu borak2 lagi *bila la lif ni nak naik,budak 2 org tu pun x datang2 lagi,stuck kat fume chamber mana??* tingg ..lif tiba.tapi.satu je?.adeh.Mr Adib leading.he's waiting inside.Geleng n senyum je.*huh,mmg x la na naik 2 org je.da la tgkt 5 na trun griund floor*  "Xpe,na tggu kwn" *lie.pdhl da 3 lif tlepas.haru~* 
_________________________________________________________________________
Guess what.da pkul 4.50pm!kls ustaz kul 4.30pm.abes la kali ni.Ust uh bkn mkn saman.Kena diri 2 jam sbb xdpt jwb soalan dia uh biasa da laki pmpn un.Dah la kna brlari menjajak tanah2 muka bumi merentas beberapa benua bangunan utk ke FPQS nuh.on the way sengsorang na g kls uh,da siap2 susun ayat na bg kat ust.Arabic okkay.law , xde la nyusa na kna cari,translate,susun ayt en.smpy2,kls KOSONG.mn sume org?kls da abes ke?ah sudahh..Pastu nmpk limah,"ustaz suh solat asar luh,kls 5.30-6.30"..
Na lompat un ad,na nangis un ad.Na lompat sbb ust lom masuk,na nagis sbb kna balik kul 6.30.losai solat,masuk kls,dgr crmg agama,kua,kjar bas *jln je un* .Bas ad satu.xde org.lam bas uh,dak kls TTS I je ad.naik,psg MP3,lelap.2seat for 1 person.ngeh2.bas gerak kul 7.10...pacekk uh lak satu hal g ikut jln jao.main pusing2,round2 USIM,nilai,huh.Naik bas waktu malam,tgok lampu2,pemandangan senja..romantik.heh.bez law ad AN ;p
_________________________________________________________________________
Smpy uma kul 7.50.smpt la beli mknn.Perut da kua lagu hard rock.nasi un byk je amek.
-Makan-Solat-Good Night world-OFF

Tuhan je tawu penatnya hari itu.Korang xtawu situasi sbnr,so,buat2 paham je lah ye.Bgun esok pagi uh,berbondong-bondong msg *koya* .haha.

Moga diberi kekauatan untuk menghadapi hari2 seterusnya.insyaAllah..amiinn..

Tuesday, March 22, 2011

Meet the clans!Innocences gathering

Hr ni plik sket dr hr bse sbb bgon awal n stay awake *salunya sambung ler*
Ahhah..a day b4 tomorrow.Put on black kurung,tudung labuh,socks and shoes.girl in black.common thing.
Heading to bhah's house n stay for 2 hours something before being at MMP..
Clans attending:Me,Bie,Aisyah,Syuda,Ain,Aimi,Pear,Aida(sedia ada)..
Absent:-Ika(full time housewife a.k.a house maid.kah2.kiddim darl~)
            -K.Jan(DQ,tonight she'll be back)
Amik sijil,fotostet n htr kat bilik PK KO..skula..x byk yg brubah..yg plim x ley bla..tu ha,PERMIT KELUAR KELAS..gedabak!hammekk.duk patblas batu un nmpk.fuh.then,PK HEM un tuka bru..gye cam tiap2 hari la dak maahad lepak parkson..baik der..supan je aq tgk.ish2
Lps berfotogedik n buat bisen kat certain place di kwsn skula uh,ktorg blah..awan da tuka kaler..I ckp.."oloh,smpt nyo sapa Parkson.."..slumber derk je jln ikut lorong blkg uh..tiba2........... LEBAT! Ain la ni menyumbangkan suara tanpa permintaan..kan da terlalu berkat smpy ujan rahmat tuy0n..haru2~bertuduh jap..then kena kerah gak suh gerak..xdenye dah yg control ayu layu..REDDDAHH!
Smpy Parkson uh,aim FoodCourt.perut paer abis lagu dah nyanyi..so,lepak sane..mkn2,cte2..law da jumpe clan uh,x igt dunia da.sume org pndg..tdg sume labuh..tp,bisen..kalah pasar!hmm~sempoi r kan..nama ag Innocence..haha
Mmg hepi xley ckp r jumpe da geng.Paer n Aimi kna blah awl..katanya nak balik masak..tabik ah utk dorg,komited n bertanggungjawab.Lps mkn,Syuk n Kuchah balik..Ain,Bhah n aq wander around ag.tgk2 kas0t..lps tg0k uh,beli la kan jawabnya.haha!pdhl bru last week kua ngn Bie beli sandal.xpe,gunakan leisure time ni sebaiknya..pasnie bz da,xde mkne punye na men celah2 na g shopping.
Ain,balik.Bie n aq jumpa Jay.borak2 kat kdai mkn,ps2 g kat bowling Billion..MMP ad pmilihan aini..so,g mengbusybodykan..ktorg msuk group ckg..cuci longkang..kah2..men skli,then tgk dak2 ni men je la..
Pusen2,na cari adiah Sha,xjumpe yg bknan..adoy..si Lone lak bwat2 blank xley bantu.huh.xpe2,byk ms ag..h02
What a tired day.so0o0o0o0o tired.exhausted.weary.burned out.
Tuckered out
Tomorrow gonna be a big day..for me,my twin,my cousins,my friends n maybe YOU..
Xnk pikir da..dah mcm xde prasaan na amik result sok..May Allah give us strength n success for SPM result ..insyaAllah...ameennn

Monday, March 21, 2011

Reunion.

Mmg pagi lps plkn around kul 10 eh?
Punya byk meng'iron' pg td..bju timbun tuan daa..*exagrate je lbey.heh* stat kul 11pg,kul 2 bru abis.aq ni da la jnis teliti menggosok..bju skula un stnga jam iron
6psg bju kurung-4blaus-3pants-2skirt-6tdg-1jubah(my dad pye)
3.25pm-smpai kat Radix Fried Chicken,Kubang Kerian..igt en Aya n Zaty je ad,upenye dorg kat ats.kat Closed Section.haha.redddahh!! still.jumpa kuchah..excited!she drove.congratz syah!
Ou yea..i got a birthday present from Aya!handbag..lawa!h02.a grey one.tmbh koleksi.shuke ^_~ !
Then,td un,mama Aliya,Kak Chik,suh blanja..Aya ckp,"xleh,saya kena jalankan amanah mak saya,kalu dop,jadi anak derhaka.."..pandai je aya menyusun kata.
Nway,TERIMA KASIH BANYAK untuk ALIYA n her mom ^_^
Mkn2..borak2..bergambar..balik.Happening!
B4 maghrib,tlg umi kat dapur..tlg tgk umi masak..akaka..saya buat honeydew juice hari ni *blend honeydew*! LazZaatTt..huhu - baba balik,borak2..tiba2 ckp.."nati kms la umah ni ek,23hb pgarah nak mari..".Umi dah gelak.Yg i ni tgh blank *+* .mnde la lak.ps2 umi ckp,"ramai hok mari nati..haha"..lagi la blank.LAMPI..Upenya aq kna perli..nnti kn result,mmpi le dpt chemerlang.heh.ayh aq,bab perli no 1.adoy
Hmm..aini no max xgrak un.tinggal besties sorg lam uh.xpe,kna pndy spend time.
Ou yeah..utk sha,k0mpem kebas x rse pape pasnie.sian ko dpt org sblh yg tdo dengko.siap ley t0mpang nyandar..haha..sabo je la..nway~Have a Safe Journey!~
Soq schedule betindih.sume pagi.. :: Teman Teh g spital/Lesen/Day out ngn Innocence..?? ::
Hope can manage it well.uhhu~

~Life is simple,it's just not easy~

Saturday, March 19, 2011

PLKN

Haih.dpt surat memule,tekad membatu da xnk g,tp belek 45minit gak surat chenta dr JLKN uh..upenye ad hikmah aq buang ms bc bio ptg uh dgn tgk surat uh
Lps AN ckp xya g,aq terus nekad na g(melawan2..)
Kem Latihan PLKN Taman Etnobotani Gua Musang *ulu kerh?* igt en kna kwn abg Bro0k n abg Tah&Cat je kt sne..upenye...........(tggu cte jap ag)
Punya la bsiap beria na g..then,redho je la..time kytaan yg aq dlm bas na g PLKN yg slme ni aq tentang *dunn0 y*

Early month,cm TAMRIN!..tp tamrin ley bla ag,3 hari..ni 3 bln der..koma aq blik t..tiap2 hr igt uma je..lam dorm B02 uh,law xsebut "nak balik..!"..mmg bukan dorm aq r uh.
Aq ditempatkan d dorm B02..dkt ngn hall,dkt ngn surau,dkt ngn medik,dkt ngn bilik rehat,Xdkt ngn dorm wira*syuko*..haha..Alhamdulillah..aq ase cm diberi kemudahan penempatan aq kat sne.dorm ok,posisi katil ok*mn x ok,aq yg fes msuk blik uh,sure la dpt port chantekk* ... hmm.then ms0k la penghuni2 lain yg aq xsgka akn ku rindui hingga ke hari eney..Miza(naimians),Jenab(faris petra),Fasihah(MPI),Nik(MMP),Farah(teknik,ex-mp3),Nuyu(tok bachok),Tiha(tokseh),Mila(dak penang pekat!),G-ah,Yana,Ong,Jaya..even ad 2 org non-muslim..aq x sewarak mn na lingkop tdg 24jm..aq ikut pndpt yg mudah.so,open la kan..
Aq k.d0rm yg beri-bawa.kot.heh. Fasihah/wirawati/baby yg sgt manja,jdik pen. aq..puas aty la..kat dorm uh,mybe aq nmpk meced ot..they called me-Ibu..abes dak dorm A & B pggl aq ibu..adoy..kgkdg je la..pyayang upenye aq niyh..haha!..miza jg-Umi..Jenab jd-Mak..aq g sne cm id0p ngn fmly b02.wal0pon dorm aq spesel(sbb cmpo kompani A & B),itu mmbuatkan kami rasa amat bertuah..h02!
Mlm2,msty ad kuliah lps tt0p lmpu.dose ikan kering je dorg niyh.haih.aq xnk dgr..dah terdengar..isk2.ttup lmpu kul 11.30.dorm aq salu je wat xreti..maka salu jugak lah dorm aq kna sound ngn ckg dorm..tau2 la npe ye..
Kat sane mkn 6 x sehari
7.30-sarapan
10.30-mkn pagi
12.30-mkn t/hr
4.30-mkn ptg
6.30-mkn mlm
10.30-supper
boyot dah la..TKL ckp-"xpyh berangan na kurus kat sni,lg demok ade .."..ou God,putus hrpn aq*pdhl x un*..
kat Etnobotani,geog bukit-bukau..na g mkn trun bukit,na blik dorm,naik bukit,na g kls turun bukit,na g hall,naik bukit...ble na bela lemak..xsmpt pye..ksimpuln-berat aq maintain*yey!*
Jan-Cuaca..salu je ujan..bju un..org jem0 pns,ktorg jem0 ujan..bg0s2.tp best.cm duk overc je gye.cijuk beb.suhu 18',19' je..fuh..da ah ad kls,mgulit la jwbnye..cm xbse..haha

Kls:::Character Building..msuk kls CB..aq CB1..kls fes wo0..byk dak femes lam kls niyh..heppening r.ms fes2 uh,aq igt sala msuk kindergarten..upenye mmg pljrn dy cm..btw-Cg Azma,Cg Ali,Cg Fariza..u'r the best!
Modul1-blja sal dri snirik.
Modul2-blja sal org skliling
Modul 1&2 mmg byk gle aq dpt..ala2 muhasabah dri g2..mant0p!salu je kna jd kapten..laki hampeh.huh..byk sgt menan n gerak ceria yg aq blja.best amat sgt!xjumpe kat tadika lain.hehe..act sume pmainan n gerak ceria ad motif n objektif tersendiri..lps msuk bln fizikal uh bru aq prasan..
Modul3-Budaya krja-sni,ad interview,cri2 pkrja yg dunia nak skrg nei..ps2 bukak syarikat sniri !
Xcye ase..n,untuk ke berapa kali nta..aq kna jd ketua..tp kali ni ad pgkt-CEO-Puan Sri Adiebah Khailani..(Black ckp,"ouh,bini org upenye"..xbjet na id0p lme dak uh.haih)
Aq bkk textile-Perfumed Textile..pkrja aq mmg hebat2..komited lak uh..n ckp setia x setia..smpy skg anta msg,pggl aq CEO..kurem t0l
 Then,kls kenegaraan/KN..aq KN2..bpisah da ngn classmate CB1.cdey sgt.cam Black,Zara,Dibah Ganu duk KN1,salu gak la duk bhubung ngn dorg kot celah dinden kayu uh en..haha
Stiap pljran/modul/kls..wajib ad psmbhn..yg KN ih,buat choral speaking.ad ke pt0t..*xptot2* dorg campak aq jd conduct! Pdhl aq penolong projek je..haru~(Ali ketua projek..lagi barai).xpe,demi Cg Mas Ayu,aq sangg0p..*huu~bia ase na humban je ajk tarian n koreografer aq uh* ..
Ms performence uh,sumpah cuak,xde org tg0k dpn un!!(aq,conduct,duk blkg komandan,tmpt dduk pnonton)..sume pndg tukang conduct yg beria ats kusi uh.aih..bapak malu w0h..komandan un pusen kdudukan tgk aq yg sorg2 tecegat kat blkg dy ni wat psmbhn.aq conduct besu sgt.pdn muke aq.tp alhamdulillah..dpt pujian dr komndn n rkn sperjuangan.kah2. *aq ase korg xphm part niyh..org yg tahu je tahu jln citer part niyh.he2*
Sukan..kat sne,aq xto asal aq ley tcelup msuk volley..xpna2 un aq sntuh volley uh.pandang un ngilu tangan..huu~tu bel0m main..Tp,msuk ujibakat,LULUS o.o redah je la..still,tgn aq msih rse ayun racket..rndu aq kat bad sgt parah..huk

Hm.blik cuti CNY..ad plan na cilok,tp xdpt.huk

Feb-buat kalendar na blik plak.ai2 buat kalendar na blik rye cine..haha
Stat da xtviti fzkl.sume outdo0r.cuaca un terik je memanjang.sume dah bukan bwh bumbung..maka phm2 sajalah..melanin kulit smkin brtmbh dr hari ke hari..kawad pagi Ahad je un..tp muka ttp bbelang..
Msuk hutan,panjat bukit,buat aktiviti itu ini..mmg xdpt la kat lua la wa ckp lu.PLKN je ad!kat sini jugak aq fes tyme kna taik ulat.kna inject lak uh!xppsl dpt mc.
MENEMBAK-ms ni la la fes tyme PT10 a.k.a tepuk lalat *tiap2 hari kna wat bnde niyh* ngn loreng yg agk2 berat bju uh dr aq..seksa2..tp xpe..smgt na menembak uh x jejas pye..aq kump 9,detail 7..tepi Evan *dak cina yg miza gila*..c2 aq ngn Evan kwn.bse la,aq en byk ckp.haha.smpy sblum na mniarap uh un aq smpt borak ngn dy. Mrkh mnmbk aq..hax..malu na ckp.na taw,tye sniri la ye.tp ok r.puas aty dpt pgg M16.maw tcbot bahu ase.huhu
NAVIGASI..msuk utan gna kompas..ms misi ke-2,aq kepala..pgg kompas,cari arah utk ke checkpoint ke-3..seb bek xsesat ank org bderet blkg aq..ms uh abg matahari tepacak ats idung,xbepeluh..mandi kuyup g2 je..panas dunia..huh..tudung aq mmg da ke dpn tt0p mke nmpk mata sje na hlg Cik Ultra Violet uh..hmm~mujo jumpe jln pulang.hoho
 KEMBARA HALANGAN-held in 1st march..btape trujenye i pd hr tsobot..n i did it well!very well!!hoho..xmsuk air un..malah dilantik jadi ketua kat monkey rack uh..huhu..proud of myself.rmai gak yg jd donat hr tu.hek.msuk air,then kna salut pasir..yum2..h02 *bez je gelak kat org mntg2 aq xmsuk air*..kat kmbra hlgn uh,ad 3 tmpt yg ad air-swinging board,monkey rack,tarzan swing-mmg mencabar..da ah sblum wat hlgn2 uh,kna lari 300 meter turun n naik bukit..fuh
WIRAJAYA-Cg Wan pye la beria ckp kna jln 3km la..bla3..tgk2..hampeh..dkt buat kmbra hlgn tu je??
200m je ngn dorm.xmencabar langsung.Tapak kompani ww(wirawati) B btol2 tepi dewan kat kwsn tu.terang benderang..tandas jurulatih dah mmg ktorg conquer..haha..Ktorg buat khemah,gali longkang,gali l0bang na masak pe sume*seb bek ad basic g PERTAP aritue.hu2.rindu Innocence*..hmm..then,masak nasi n sardin.telan la pe ad.lam beg uh,penuh da mknn ktorg bw,maggi,biskut,coklat,milo..spare tk0t nasi hangit.upenye ok.mkn dgn amannya mskn sndri.mlm menjelang...aq tggu turn pengawal pengakalan kul 10-11.kul 8-10 uh..xde wat pape..ktorg bkumpul bwh mentol lmpu,duk borak..pakat duk soal-siasat sal Adeeb..ad0y..yg plim best,ms uh,aq dpt barim mngadah langit yg dpenuhi bintang bkelipan..msty sha dgki..haha.hmm~ignore others~enj0y dat nite so0o much.cm lady nite je..campfire je xde..hehe..ha!korg taw!dah nama wirajaya,mmg kna sleep over lam hutan la*tu la hutan plim TEBAL pna aq msuk*..alih2,ad arhn suh ktorg kms pgkln n queue pnjg.ckp na pindah pengkalan sbb c2 msuh da taw*gaya je lbey.haha*..then baris msuk hall..roll call n msuk tdo dorm..ouh..tipah tertipu *tp mujo gak,lg selesa.kah9*
haa...5mac,ms mlwt,c.jie dtg mlwt(2mgu skli c.jie dtg tgk ank sdre dy..thnx lots cik jie cayunk ^_^)..bw kek,kfc n ais..celebrate la ayh ja,cik jie,aliff,ina n saya di kusi batu tepi pdg kwd tu.fes tyme celebrate tmpt len(without my parents n siblings T_T)..xpe,,next 2 week ad party clbrate besday!jemput ye..umah cari sniri..haha
DERMA DARAH-na derma..tp ad sbb yg mghlgku untuk tidak berbuat demikian..huhu..redho je la *act,tak0t gak.he*..ms uh kat dorm,da siap salin bju,tgh rest..ps2 miza msg
Miza:nak derma darah dah ni
Me:ouh.gud luck..ore tuka baju doh.malah sero nk turun
Miza:mari la tengok ore..teme
haih..luluh je ase..trus bkk loker salin bju,trun g kat miza*lmb0t jgk aty ni ye law kna gaya*..
Ms naik mkn tgh hri uh..nmpk gak Lone ngah derma drh..gilax ap na g teman,mawnye aq blri kliling dorm ww bkejar ngn yaya..haha
LAST DINNER-performance mlm uh mmg pergh.
Kompani A buat sketsa.law msuk Maharaja Lawak,kompem xya msuk audition,tr0s mng da.xcye tya komandan.mmg xley bla ah..
Kompani B buat choral seeker..ntah mnde.i'm in.
Kompani C buat teater musikal..ok la
Kompani D buat tarian lagu Ana Rafali-Jgn pndg2 uh..nice
overall mlm uh happening..enjoy..ad sesi bersalam n beramah mesra,bergambar.done.last roll call.last marching..mlm uh aq kna serang..haha..cam x logik je..tu,aq cte law aq ajin ye..hax

Campur tolak darab bahagi..kesimpulannya..PLKN ni
~ BEST tp PENAT ~

Sekian,wirawati nusa bangsa mohon takzim berundur.