Saturday, January 14, 2012

TASCA a.k.a KASUT

Hujung minggu ni (14-15 Jan 2012),ada KASUT (karnival sukan tamhidi) a.k.a TASCA(tamhidi sports carnival) *konon lam inggeris la. Semua pelajar tamhidi turun pedang mencemar duli nak ambil bahagian. Masa-masa assignment & test bersesak ni la diorang nak buat sukan ni kan.haih.
Penolong ketua kuliah,kelas kitorang,si kecik.So,berdaulat la siket geng aku nak meminda pape un.Borang sukan,memang sah dirasmi oleh kitorang(geng TTS 1) laa..aku ngn permainan lampuk aku tu la.Ada explorace,chess,bola jaring,bola tampar,puzzle,badminton dan yg pling xley blah,CONGKAK *jap.nk gelak guling2.bhahahahahaha! Ok dah2.Lelaki main kat Pavillion.Perempuan semua main kat KKNC...ou.wait."pardon me,did you just said ALL..??" nasib baik smpt tahan rahangaku  dari jatuh ke lantai.Tiba2 muscle kat kening aku aktif.Setahu aku lah,x pernah pulak kat tmpt aku ni ada court.Adakah..apakah..ouh teydak.Betul instinct aku. -_- "
 


1.Tempat yang gila glamour *terbuka la maksudnya (tepi bukit.tepi tong sampah)
2.Garisan tak cukup (xde double line tepi n blkg)
3.Net x ikut ketinggian sebenar (membuatkan smash aku yg slma ni lepas,jadi x lepas. *geram )
4.Waktu jemput cik matahari (10pg-1 t/hari)
5.Pengadil.."eyh,ni sapa dpt mata ni?","tu kira masuk ke tak?" mmg aku main skali full-time pengira terhormat point sendiri r
6.Angin sepoi2 bahasa..kadang2 sampai tak faham angin bahasa apa dah..asal  main je,"kejap.ada angin".."kejap.panas.silau" raya cina taon depan un x abes lagi law asek benti cm ni

Hmm..tu je lah nak bagi tahu.Bukan nak cakap tak puas hati ke apa,cuma aku rasa,korang pun akan bengang dan pasghah ngan condition terpaksa memaksa mcm tu kan..usimmm~
Single habis awal sbb main single set sahaja dan main kalah mati.Double lak extand smpai hari ke-2.
Game aku sume Alhamdulillah la.21-14/21-16/21-11.double kuliah aku,fes game ag kalah.budak2 double kuliah aku,sorang pun ak x pnah kenal.hax
Lepas main,aku merayau-rayau la kat sekitar KKNC g tgk netball,volleyball,puzzle,chongkhak hakhak..memang tercapai la objektif program ni untuk merapatkan uhuwah dan menambah kenalan bagai..sampai aku pun TERkenal ramai dak kuliah lain dan x kurang jugak yang panggil nama aku tetibe walopon aku x pernah tahu kewujudan diorang kat usim selama ni
"Hah! Orang kelantan ke?! Kenapa x cakap kelantan? X bunyi kelantan cakap.Muka pun xde nampak macam orang kelantan " fine!Itu benda biasa yg dah bejuta-juta kali aku dengar *kuciwa.tp bab muka klntn tu err *xlawa sgt ke aku ni sampai x layak jadi mek klate?.huwaa T_T
Hari tu,makanan semua ditanggung.Tengah hari,lunch dating bersama abg jamil,abg seng n abg ham
(jamilah,hapsah,hamiza) Lepas makan,aku nampak buaian kat playground tu..KOSONG 0_0..buai tu mcm..'come to mama..come to mama'..aku ngn jamil un apa lg,dgn tgn x basuh nye...



Lps mandi apa semua,aku turun jugak la ptg tu tgk budak-budak sukan yang masih bersemangat main.x pepasal terditauliah jadi time keeper netball -.-'
______________________________________________________________________________


Malam tu bergayut ngn abg amri (kazen aku lah) .Dlm masa 37minit41saat tu, berbakul-bakul dpt motivasi,nasihat ngn dia.NAH.hamekkau..pastu suh anta no akaun bank kat dia.haih.susah law telebih kaya ni kan~ nway.thanks for everything.really enjoy the day.lps 2 muka surat,mmg buku bio la pulak baca aku.
_____________________________________________________________________________
Tahniah buat johan pasukan Explorace Legam Itu Gempak !Huha! 




yg terdiri dari geng2ku jugak ;,jamilah,hapsah,hawa,dalila,farhana,afiqah,halimah.TTS 1 terbaeekkk~
______________________________________________________________________________
~ Ya Allah..Tabahkan dan tetapkanlah hatinya dan hatiku ~

emoloverez didi