Friday, May 25, 2012

Aurat (pamphlet)


Islam Itu Indah dan Mudah.
Simple but Nice.Nice for Wise.Wise is the true Muslim.
Let's improve ourselves to be a better Muslimah ^.^

Proud  Muslimah

Love The Rain , Love The Creator

When the first drop touchs the ground,the smell of fresh chill grass (or i used to named it "rain smell" ) strikes my olfactory receptor neurons .As the drops falling down,my smile will drawn. It's really tranquil and make me calm .Bath all the acrimony and estinguish the burnin nowhere. Just like it profoundly understand me...
I love rain.So, not to let you and me take it for granted,I barely want to share this :

Always do dua' during rain :')

Thursday, May 24, 2012

Cikgu +maths Bidang Terjun

Umum mengetahui bahawa Adiebah Khailani tak berapa minat +maths berbanding subjek-subjek lain =__="
*ok.headline untuk entry niyh.
Kawan2 aku ramai bet0L yang nak bercerai la..nak talak la,nak buang daerah la dengan subjek istimewa ni.aku salah seorang la.
Tapi maths best gila.Yang bila ada tambahan "+"...tu kureng minat..huuu
       Nak dijadikan cerita  memang la jadi,dah kau tulis    hari tu,lenang2 aku goyang kaki kat umah,main aci celik ngn dinden kat umah..tiba-tiba . . .  .
       Perkhabaran perutusan dari bonda terchenta............
Ada orang suruh aku ganti jadi CIKGU +MATHS.ohmy!apakah?!karma adakah?! o_O

Orang tu ada emergancy,kesian jugak..pastu aku dengan paksarela merelakan diri lah..
Katanya,suruh ajar tajuk Vector.ok.agak la senang.Mana nak ingat sume bhai yg dah tinggal 2 tahun...*walopon hanya Vector. Mujor bg ms utk ak study.Apa lagi..abes EX-buku2 aku n adeeb aku gali balik kat timbunan buku SPM uh.habuk 3 inci! biasela.hihik. * petang tu sempat lagi aku marathon buat kek batik.huhu.ok takde kaitan

Tengok apa yang terjadi . . .


Ok.fine -.-' awat macam besungguh sangat.Ini fakta.Ni mmg dah style aku.sje wat gempax sket.heh.
*tapi xde la belaja macam ni.   

Aku siapkan satu topik terus dalam buku latihan yang diberi.cuak d0e!


       Kul 8pm sampai rumah budak tuh..*this is private tuition class Macam masuk rancangan Istana Impian lak,usha2 umah dia..Ayah kamu dato' ke dik oi.Bapak sogan masuk sengsorang!
       Hm..8.30pm da start pelan2 sementara tunggu kehadiran 2 orang kawan si pelajar ni.First2 lagi si pelajar ni ckp....
"Cikgu,hari ni ingat nak revise past years"
       okfine.i'm not ready for that.Bapak lah!cakap vector je.dowh.Tak neves langsung.Berpeluh2 camtu jerp..Tapi pandai2 la cover kan.Aku cakap fokus vector dulu sebab senang..then lepas tu baru kita bincang past years..
       Know what...dorang exam +maths esok harinya!  T_T lagiii laaa rasa responsible kena wrap sume tajuk sekali
       Allah gives what you deserve..dengan kekuatan dan ketenangan dariNya..aku ajar seboleh dan semampu mungkin.And evrthg went on smoothly..yey! huhu.Alhamdulillah.dkt2 pukul 11 baru balik..takpe,asalkan puas hati.huhu.First time kowt!..btw,habuan pun lumayan.kikiki

Thanks to adiks yg cooperative and sporting.korang mmg best lah.Moga jumpa lagi ;)

'Anak murid' cikgu..jgn sedih2..cikgu still cikgu kamu ;p

Wednesday, May 16, 2012

On May,16

Waaah.Dah lama gle x tdo awal mcm smlm.Pergh.Nikmat.Tido pas maghrib lagi.isk T_T penat sgt dah tu Adiebah.Pastu mula la wat2 tekejut bear chomel pg td *5+ am  nk berIsha’ pulak.

Pas subuh tu bru screen msg.Thnx anak murid wish cikgu ye.terharu~ 
Bie lak ajak g MMP.huu.macam menarik.
Lepas hantar umi,hantar si bongsu manja.
Sampai depan sekolah Ashraf pkul 8,sklh start 8.30.Awal sgt -.-“ 
Pastu si sulung ni tunggu laa dalam kete dan si bongsu main nih !
 

haa elok la uh.baru jenuh cikgu nak cari acaf

Kalo ilang mmg tmpt ni fes aku g carik..

Ok.balik.makan la of coz.Makan chckn chop yg aku buat utk dinner smlm.sedap lol.Alone,ak tgk tv,tv tgk ak.Kemas2 pe sume,siap2..g amek umi,pegi  my lovely MMP.ohho.Rela tggu bie sampai,nak masuk sekali.Sogan den nak masuk sgsorg.hihi

MMP did lots of improvements.Macam,eh,cantik jugak sekolah aku ni kan.
oppp..EX-sekolah aku T_T

Dari pandangan tangga dewan Asma' Abu Bakar

Padang.Setiap pokok 'berpenghuni' terutama waktu xam.

oh tenangnya.Banyak pokok.Dah berdekad pokok2 ni..

Banyak halaqah


Masjid Aspuri.

ASPURI *pintu depan

Tapak pembinaan masjid dalam kawasan ASPURI

Medan Thobur
 (tgkt 2 bgunan,bilik kokurikulum,bilik KHB,makmal Biologi,makmal Fizik,bilik guru sains,makmal  Kimia)


Kat bucu tgkt bwh tuh kls ktorg (5sc1) :') isk.rindu~

Dewan merangkap dewan badminton (bgunn kuning tu)

Taman Karisma.angle x lwa.xsmpt amek.tp taman ni dh lawa dr dulu :)

Unbiological Twins
Act teman bie wat urusan..nak jumpa mudir,mudir xde..tangkap yg mana dapat je la.Ada yg kami approach cg,ada jgk cg yg approach kami.Terharu tergaru sgt lah bila cikgu still igt kte kan :’) Kepada guru2 yg x smpt nk g salam tu,maaf dan harap xde yg amek hati.Sebenarnya rasa serba salah g menyebok ,al-maklomlah musim periksa.Timing chantekk,Hari Guru.Tapi dah namanya MMP,xpnah tchrs’ day on time.Dah agak2 basi sebulan baru buat.Paham.Masa x mengizinkan.Dah lali dgn gerak kerja program kat MMP.
Salunya tangan aku lah yang mengarang,otak aku lah yang memerah idea karang ucapan Hari Guru untuk wakil pelajar berucap.Masalahnye,bukan muka aku lah yang naik berucap.haha 
*ko tu bukan pengawas pun emoloverezdidi.iv pgws pun lari.sengal.xmain la skema2 neyh.kakaka
Xkurang jugak budak2 yg tegur *eh.perasan  Baru je sabot name Amirah *adik NMA tetibe dtg ngn muka ceria riang ria raya dia.Sonok je borak kat kantin.x ingat dunia.org keliling jeling2.oktakkesah.haha
Amirah n  _____________nye  ;p

       Lepas hantar Mirah kat umah dye,balik ke KB semula.Nak lunch pye pasal.Kat Hover..
Nah . . .
Nasi Sumatera.style hidang nasi kat Indon ah

ololo.ayu bie ;p
Terima Kasih cikgu/ust/bjey/J belanja.. 
*sptonya ank murid la blnja cg smpena hari guru.tapi dah dipaksa..nak wat cmne kaaann..kan bie kan.hehe

Bla3,bie hantar balik.Tengs yunk!
Hm..pastu Cik Lah,Mamatok,Alom,Alin singgah umah..layan la.Lepas tuh,igt kan boleh la rehat kan…dekat2 maghrib-Athierah ketuk pintu, ”Kak,Kak Anis datang bawa Nurul Iman”..Abe Amri(kazen sulung belah umi) datang ngn is3 n anak2 spupuku,Al-Amin,Nurul Iman.dengar je Iman,trus berlari turun uh!
aih3 si tombam..geram!
Suka senyom & gelak . x tahan betul T.T rasa nak gigit je

Nurul Iman
(Anak sepupu ke-2)

9bulan..merangkak.
______________________________________________________
Dekat kul 10 bila selesai2 sume baru boleh duduk dengan sempurna.N post ni sbb da jnji ngn bie.hehe

Pastu dpt ni drpd bie :

We are mentally siblings although not biologically but it is a great love <3
Love it >.<

Thursday, May 10, 2012

Meeting . Perjumpaan . Pertemuan

Semua orang mesti biasa jumpa dengan orang,kawan2,teman tapi mesra,teman tapi xmesra,teman mesra tapi x..sume2 lah..
Setiap orang yang kita jumpa tuh mesti ada yang rasa senang,rasa tak nak balik..rasa"kuharap tiada istilah perpisahan pernah wujud di mukabumi *bukan mukabuku ini" peh sah-straw (sastera) lah..
Ada jugak yg ase mcm,"bila nak balik neyh"..tak pun......"cepat la sape2 ultraman,superman,batman,cicakman dtg keluarkan aku dari cni.." 

Walopon bz semedang,tapi ada jugak la masa aku luang untuk kgkwn.Biasanya klua hang out lah,xpun klua makan.And of course,ada memacam jenis perangai manusia yang aku jumpa tuh.Entry ni bukan nak ckp jenis orang yg kite jumpa/hang out,tapi perangai orang yang kite nak bila jumpa/hang out..

Yang suka :
  • Tentukan masa dan tempat 2 hours and above, and stick to that ! 
  • Come with smile
  • Talk about current thing..positive topic..something educational and knowladgeable
  • Create sense of humor atmosphere
  • Gentleman..gentlewoman heh  *contohnya:ikut je apa ak nak.tapi kdg2 melarang utk kbaikan.. salunya sebab ais krim lah ;p
  • Waktu solat terus g solat,no delaying.
Yang tak suka :

  • Set masa dan tempat 5 minit sblm ckp,"ak dah gerak.." xpun tukar2 lokasi dan masa . bengang kan..ko ingat kete guna air ??! pastu JKR tuh mmg buat jalan raya untuk aku sorang je lalu.
  • Kol byk kali nak tanya aku kat mana..kang tesengeh ko sorg2 kat situ kang ak majok x pegi *xpnah terjadi sbb ak susah majok
  • Datang dgn muka penuh masalah
  • Cerita pasal masalah dia JE..ak xkesah nk kongsi,tp jgn setiap kali jumpa,dah boleh agak topik perbincangan,MASALAH KAU,CERITA KAU,DUNIA KAU.come on la , topik best la sket beb...
  • Muka ketat..Nervous,angin kus2 yg dtg  ntah dr mana.. lepak r beb,bukan tgh dating pon (pmpn2 ok)
  • Jagasuara.ko berbisik ngn pinggan ke hape..please la.louder please.x larat ak nk tya ulg2 kali..siaran astro ko mmg x berbayar kan
  • Suara murahan.shopping complex sebelah pon boleh dgr..akutakpekak.x payah nak CG *cari glamour sgt lah
  • Jumpa.Tapi rushing.x tenang duduk,sbb ada appoinment lain lps tu.annoying tawu tak

*aku pun pernah / selalu mcm tu.Keadaan memaksa
Tu je lah kot..n benda ni x terjadi or x akan terjadi untuk Innocence member
- bie,syuda,ika,pear,aida,ain,kuchah,aimi,k.jan - ..sbb ak xpernah x suka duk ngn korg :') ::rindukorang::

Nasehat pakar,nak jumpa orang,be yourself..xpyh nak beria sgt lah.menyampah okay.haha
.sgt kejam entry kali ni.

Thursday, May 3, 2012

Oh Bulan .

The one which never fails to astound me.

Subhanallah
Serene


Moon is the most eye-catching Allah's creation for me leading the rain atmosphere and scenery of picturesque fresh calm paddy field.They fit my soul well.
No matter what phase it is (except new moon as we can't see it!), I'll be retarded and spellbound as soon as I glance to the moon.
Usually i'll talk to him(moon) *monolog dalaman je la~ ..about what ?...secret.I'm always imagine that he can deliver my messages to some special people in my life :')
As i see him,everything's gonna fade away.It's really something tranquil.

Day and night, sun and moon, and stars made for you:


"He has made subject to you, the night and the day; the sun and the moon; and the stars in subjection by His command." (16:12)


Kenapa bulan?
 Kadang2 manusia lupa bersyukur dengan nikmat kehadiran matahari di waktu siang sebab selesa dengan cahaya dan tenaga yang berterusan dengan izin Allah.
Tetapi,manusia kurang lupa bersyukur dengan kehadiran bulan kerana dalam kegelapan,cahaya adalah nikmat paling berharga.
Umpama hati yang gelap,hidayah Allah adalah satu-satunya anugerah bagi keadaan tersebut.

Sun is source of light and Moon is just light:
 
"And made the moon a light in their midst and made the sun as a (Glorious) lamp." (71:16

________________________________________________________________________________

How i wish i could see the moon with my partner.haha.daydreming~
With moon love: EMOLOVEREZ DIDI

Wednesday, May 2, 2012

Apam Polka Dot replaces Cup Cake

Balik kampung hari tu,atas meja makan ada ni :


      x sanggup nak makan.comel sgt >.< *tapi boleh tahan ak ngap..rupanya si wani kazen aku yang buat.Impressed kowt.mak ngah mmg major field niyh.x heranlah dpt skill kat ank dye.huhu.

      Apam ni boleh ganti cupcake,dengan harga yang lebih murah,apam ni sedap *sangat ,fancy,boleh demand corak apa nak..law nak wat tulisan macam,"HAPPY BIRTHDAY","GOOD LUCK","I LOVE YOU"..pun boleh :D

Apam comel ni nama dia Apam Polkadot..yang not dot pun ada.

 Antara sample nye..


~ tanpa filling = 0.30 / biji
~ filling = 0.35 / biji
~ filling ley pilih

Apam Not DotDot

~ Strawberry / Putar / Lebah / Smiley / Kiwi / Oren = 0.38 / biji
~ Angry Bird / Lady Bird / Froggy / Cutemeow = 0.43 / biji

Apam ni mahal sedikit kerana cara mencoraknya agak cerewet

Tempahan perlu dibuat AWAL 




>>TEMPAHAN MELALUI POS LAJU DI TERIMA

>> APAM BOLEH TAHAN 3-4 HARI

>> WARNA DAN INTI BOLEH DI PILIH..


Untuk tempahan :


Hubungi/sms : 017-4899983 / 017-5018862

Facebook :


https://www.facebook.com/ApamApamPolkadot