Sunday, September 30, 2012

Behind a She .

I just need Allah s.w.t . Seeking for his guidance night and day. Alhamdulillah He always be there anywhere everywhere for any condition I could be . I also need supporters to keep me strong , wading this unexpected world for most times . And they are always there . Parents would be the most first persons I should be grateful for . Family is unreplaceable . Appreciate each of them then . They are colours of your life . For the new comer of my life , thanks for being there , by my side during my happiness and difficulties . Just be yourself and behave how a Muslim should be . Ignorance of the unimportant things can keep our privacy life . Trustworthy is everything . Be moderate and just don't go overboard because you are creating a very high fall place if you are doing so . Hold on and nothing to be dashed for as everything has been fated . We still have a very long challenging road to go through and the journey is miles far . Obstacles and hurdles are everywhere . Stop lights save the drivers anyway .The most expert driver who keeps on the right track will safely arrived at the dreamt destination where I hope there is no fork made along the road . Lets drive together skillfully . The ending is not always what we desire, it could be what we deserve indeed . One thing - pleased with anything as it always the best from Him . Should I care for the unnecessary things when I have a life to be focused on and target to be hit . Stay focus . Be yourself . Priority is always and always be the first . Follow the flow and keep -
 Du'a , Tawakal , Double the effort .

 I love myself and I love you .

#family #loves #supporters

Sunday, September 23, 2012

Program+Training

Hari ni hari Ahad . Ye,tawu la hari minggu,cuti . Cuti lah kan sangat~ Uni ni sajeee je taknak bagi kitorang balik.kan kan. Adee je program yang dia nak buat.

Kalau program salunya muka aku macam . . .

Tengoklah betapa alahnya budak ni dengan program


   Hari ni ada program. Start pukul 7. KONONNYA lah . Aku mandi pukul 7.20am..acaner tuh? haha. I'm not that skema ok. Pergi dengan Belle. Naik kereta. Yelah,aku kan cacat, perlu la naik kereta. Urat tegang sebab main badminton x hengat donia hari jumaat hari tu. Lepas gian. Haha. Cacat sebab jalan lambat dan macam orang baru lepas pantang!

   Sampai sana dekat pukul 8.err...DKP 3 gelap lagi? Tapi orang dah mula penuhkan tempat2 duduk. Lelaki tak sampai 50 orang pun.Terbaik!

   Mula2 datang aim makanan okay. starving .TAKDE . Apakah? Rupanya ada senaman pagi. Okk alosh.

Team Merah Semut Api . here they go ! haha.ayat~

 Kasut punya la cantik ada heels seinchi setengah. Tambah pulak kaki batu ni. Nak je duduk wat derk. Tapi tengok my syuda was so excited. Join aje lah. Group bahagian kitorang bingit giler ! Happening ! I loike . wink2. haha. Pastu kan uolls..ada game. PULAK -_-" . Group kitorang kena main game musang ayam tu. Dengan bilangan yang sangat ramai . isk . Dapat pulak weolls kena jadi ayam . Masak lah kat tengah colleseum tu nanti . Ketua kitorang aku panggil Ibu Ayam. Haha .gurau je Hani. no offence aaa..

   Start main..lari lari lari..xde lah lari dengan semangat kan. Sebab ramai sangat, kena hati2. Sekali tengah lari...dum! oih.. ape neh.. musang langgar ayam. Ayam ni jatuh. adeh. *bukti tak makan pagi. Ha, musang yang barisan belakang tu yang langgar. Barisan musang panjang giler..macam trailer ! pastu mula lah x lepas nak konar. Orang2 sekeliling.. "eh,awak ok ke?ada cedera tak?jom pergi kat kak fasi.." .
Musang yang langgar aku tu , " haaa..dah dapat tangkap! cepat2,awak kena ikut belakang kitorang " Menyirap ok. Ko tak nampak ke aku jatuh tergolek, seluar koyak kat lutot, lutot berdarah sebab ko . Saki tahu. Aku dengan muka slamber bangun buat tak layan stret pergi bertenggek kat akak2 fasi. Dorang sume plek tgk aku. Aku pergi, gelak2 tengok budak2 main..lepas tu baru mintak first aid. Semua baru perasan seluar aku koyak. Hm. nasib baik x besar weh.



   Masuk bilik air ngan kak fasi tu, aku basuh la luka tu sementara akak fasi godek2kotak  first aid. Lame gle. Kaki aku pedih dah ni. Aku berdiri cari sendiri benda yang aku nak. Siap ajar benda2 dalam tu apa,ini apa. Dari bersih luka sampai tampal plaster aku buat. Aku mintak plaster, dia cakap xperlu kot dik..kan dah sapu cream putih. Akak syg~ saya sapu iodine,warna kuning..seluar saya PUTIH..dah la koyak ckit ni. Oo0o0o0..Pastu aku amek je plaster tuh.Dah la iodine tu dia ingat minyak gamat sebab tulis "LOSYEN KUNING" -.-' hmmm. Rasanya semua orang kat situ fakulti SAINS dan teknologi.

   Ok,aku orang first amek air dan makanan. Orang sakit kan. Then berderu kawan aku naik atas join aku.hoho.Come2 my friends. Korang mmg tak makan saman kan.Makan nasi je,haha. Alhamdulillah kenyang. masuk dewan.

Duduk, tengok slide kat depan, Program Sesi Taaruf pelajar tahun satu FST & perasmian liqa' . Ingatkan perasmian liqa' je..sekali ngn taaruf2 sekali. Oh no0o0o. Jom balik sekarang jugak cakap kat Belle. Tapi jadi baik sikit sebab stay jugak sampai pukul 11.

Orang tengah berkempen kat depan . Tenung lecture note lg bagos.
Lepas dapat pamphlet pasal liqa,cabot balik.lalala~

Pukul 3.30pm jalan kaki pergi Pusat Komersil (PK) . Warming up kaki ~~~
Main2 kejap, mula2 tuh nak balik dah sebab court budak laki conquer. Pastu kak senior,FR(nama singkatan) x bagi balik lagi. Bila guys dah tamat satu game, gurls pulak masuk. Tengah2 duk main..datang la abg senior yang aku kenal sangat. Kak FR cakap dia akan jadi couch kitorang. Ok fine. couch lah sangat~ *baik panggil couch instead of abang.geli tawu.
Couch ajar benda basic macam step2,cara pgg raket,servis which aku dah belajar dan kadang2 tak praktik.hehe
Main2,ajar2..so that's learning process went on. Fine! memang nama saya je la kan couch ingat -.-"
Ingat nak berhenti nak balik dah pukul 5.45 tuh..tetiba couch panggil lawan dia. ohoi hoi hoi. Ni kes kekejaman apa pulak ni. Tapi nasib baik aku double ngn shima dan couch sorang.  Sah couch memang nak dera aku.saman kang.
Masa kitorang main, kebetulan orang tengah rehat,maka tertumpu kat court tu je. Tambah lagi couch aku tu budak MASUM,pro lagi..lagi la orang nak tengok dia kerjakan kitorang. Tapi hakikatnya tak pun. Lawan sambil mengajar. Ok lah tu. Saia budak baru belajar. Dan sesekali rasa bangge secuit bila dapat kerjakan couch balik..Lintang pukang jugak la bila aku bagi cross-lob tu (belakang dan gilir2 kiri kanan court)
Ok.Dah lambat sangat ni..x asar lagi..6.10pm minta diri nak balik tengah2 duk main. #sukahatilah

Balik dengan muka merah macam biasa. Jalan dah macam apa. So, sesape yang nampak student yang ke hulu ke hilir sekitar kk1 dengan gaya jalan macam orang baru lepas pantang / angkasawan *bukan sawan / robot . . . Jangan tegur.Nanti kena lempang :p

*kaki sakit,tapi betahan jugak main sebab dah janji akan main sebaik mungkin. Ye, sangat sakit+pedih luka itu.Tapi takpe :')









Monday, September 17, 2012

Mindy Gledhill - All about your heart

For YOU


All About Your Heart

Mindy Gledhill, Kendra Lowe
© Blue Morph Music 2010 (BMI), Kendra Lowe (ASCAP)

I don't mind your odd behavior
It's the very thing I love
If you were an ice cream flavor
You would be my favorite one

My imagination sees you
Like a painting by Van Gogh
Starry nights and bright sunflowers
Follow you where you may go

*Oh, I've loved you from the start
In every single way
And more each passing day
You are brighter than the stars
Believe me when I say
It's not about your scars
It's all about your heart

You're a butterfly held captive
Small and safe in your cocoon
Go on you can take your time
Time is said to heal all wounds

Chorus

Like a lock without a key
Like a mystery without a clue
There is no me if I cannot have you

Chorus

Monday, September 10, 2012

Study hard . Fighting !

 Saya mula kelas esok dan sekarang pukul 1 pagi dan saya tengah berfoya-foya depan laptop dan saya tak tahu apa akan jadi pagi esok. 

Haaaaa

Sekarang dah masuk alam ijazah..perangai pun kena la ala-ala meced gitu kan.haha *macam tak kan je.err

Penampilan..kalau dah sempurna penutupan auratnya mengikut syarak..then keep it up :) 



Nak stylo stylo pon boley..

tapi agak la..terlepas bas karang , cair make up u nak kena jalan kaki . Berbaloi ka ? haha.fikir-fikirkan..

Tau la gap kat time table tu banyak..tapi takkan la nak isi gap dengan tido - tido - tido je.
" Eh,precious time.xleh biarkan..Pasni ada kelas pulak..kena tidur ni. Top up tenaga " 

atokkau.

         C'mon guys . Bila nak berjaya kalau masa luang dibuang macam tu aja? Tahu la kalau tengok kulit buku pon boleh mengantuk..tapi lawan ! fight ! hiyaaaa dush ! nyahkau syaitonirojim . dum


TipS hILangkan MeNgAnTuK MaSa BeLaJar ~

  1. Tarik nafas dalam2 *guna hidung
  2. Hembus nafas sehingga nafas terakhir..eh..plek je bunyi..hembus sampai boleh la *melalui mulut sambil selawat :)
  3. Bukak mata luas-luas macam ni ha ->  8D
  4. Gerak2 goyang2 badan sikit
  5. Minum air *kalau puasa,makan angin..x batal..
  6. The very must thing : earbuds and MP3 . wuuu.wiwit wiwit. x kira lah MP3 ke, hempon ke, radio ke, janji ada halwa telinga *ko jangan ngade bukak bubbly song @ lagu layan leleh habis pulak.siap
  7. Baca isi buku tu kuat2 kasi sentap sikit ayam yang nak berpatuk kat tepi korang tuh
  8. Selalu jugak ingat pesanan n nasihat family untuk study rajin2. Ala,bayang cam tengah study kat ruang tamu kat rumah n parents tengah usha tajam2.. Nak bersin pun tak jadi uolls~
  9. Ha.ni penting . Letak target kita nak baca sampai mana . Cabar diri sendiri, kalau tak sampai target..kau lembik..werk werk..lembik.xmalu  *mcm sewel boo diri sendiri -.-' tapi tak pe lah.kata nak semangat kan~
  10. Then pamper urself. Macam mana? Cam ni..kalau korang target tinggi (nak habiskan studi dengan banyak , macam pulun gitu lah) , belanja diri sendiri . Kira macam bagi award atau present la.. Pergi la makan sedap2 lepas studi tu.Tak pun letak target, "jap lagi nak msg byk2"

    Lupa nak cakap. Stop ALL the social connection during study okay.
    Msg-Whatsapp-FB-Twitter-Instagram-YM-Skype n so on [ and Adiebah, jangan gatal nak mengedit gambar! ] yelahhh.huish.tawtaw je
Sebelum dan selepas .. niat tu kena betul. Lillahita'ala . Macam mana jugak? Gini..apapun target korang..cuba kait-kaitkan..laaaasst sekali mesti akan berkait dengan suruhan Allah jugak kan. So, betol la tu niat korang . *ting.dah nampak kan

Ni part paling korang suka . kot..

Lovy dovy part.
teetttttt

       Aiyoo..apa ni. Kata student..x best la kena ada komitmen lain..kena caring lah bagai. Buang masa,buang perasaan,buang tabiat. Bercinta time study..hmm..dari apa yang ana studi lah *cece.ana - Banyak yang kecundang dari yang berjaya - Beetoll..tapi kalau yang pandai bahagi masa tu bagus lah.Salute spring.toing toing. Mashalahnye..tak ramai lah yunk oii.. 

       Okeh. Suka tak salah. Nak tanya khabar sekali sekala pun x salah. The best way untuk lepaskan rindu kat sesape pun..bagi tau la kepada Yang Maha Mendengar..As-Sami' . Allah knows you best . He is the best succour..Listener to complaints.

Nak kongsi boleh ? hehe . Tak boleh pun nak kongsi jugak . 

       Kalau rindu orang, keluar..cari bulan..cakap la dengan bulan yang cantik tu..suruh sampaikan salam ke mesej ke apa-apa je lah kat orang tue..sweet kan :p


 Tau la method ni macam errr..betul ke tak budak nih..tapi at least kita luahkan..

Telepati itu wujud :)

Sabarlah..lambat atau cepat,masanya akan tiba jua..inshaAllah 

Anyway..best of luck kepada kalian yang akan-baru-tengah-telah belajar. May we get the best and succeed ! yeah!

Sunday, September 2, 2012

Orientasi?

 Siapa setuju budak lama tak perlu orientasi? *nampak2.ramai.


    Hai geng. Kita dah lama kat sini (setahun is lama.kot.haha) .Tapi diwajibkan jugak aktiviti2 yang x perlu macam tawaf uni, sistem uni . Ye,tahu..maybe takut ada yang x ingat tandas kat mana ke, lupa fakulti mana ke, tertukar censelori dengan bangunan tamhidi ke..TAPI..xperlu la wajibkan. Letih bhai.


    Bagi je la kat sape2 yang nak pergi yang ekseted2 tu lah..xpun yang jenis ingat2 lupa kawasan uni sendiri. Dah la jalan pagi yang masa ada cik kak matahari . Aku mmg SUKA lah jalan bwh cahaya mentari . Muka macam udang bakar. Comel apa . *habuk pun tak ok. Pastu mengipas2 eksesais tangan. huu..bila lagi~ *bak kata orang2 tertentu tu la kan.

    Yang paling budak2 ni suka *i bet. jalan kaki ke setiap tempat.kolej-stadium,stadium-kolej. wink2. korang kan suka merentas benua naik turun bukit. Kata nak kurus.kan~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *hah.pnjg sikit

    Makan kdg2 ok,kdg2 x. Dah biasa la. Eh,tapi kami bayar apa. Hm.tahu.korang dah buat terbaik,eh termampu mungkin untuk kami budak baru ni~

    Esok lusa xtau apa lagi pengalaman 'terindah' yang bakal kami lalui nanti ^_^ . Buat la banyak2 lagi aktiviti camni ek *tgn ke dada,mata ke atas

    Cepat la habis >.< kbye. Orang halimunan xjumpa lagi ni. Khamis dah nak berangkat. haih. sabarlah wahai hati <3 p="p">

Kolej Baru

Amaran : Ini adalah post luahan perasaan . Harap maklum .


  • Dah la kena angkut barang dengan bas,menyusahkan ibu bapa je. Kesian kan2. *eh.tetibe start ayat 'dah'
  • Pastu bilik,uhuk..sedeynye..cuba tanya orang lain,bilik tidur diorang sorang pun x 'sebesar' ini. *tear-tear :''(
  • Loker..hmm..hilang separuh badan aku nak amek barang kat hujung sana tu haa..jauh dalam tapi x besar sangat pon.
  • Panas of course la kan.
  • No space for myself.no no no.Barang kau dah 5 beg.Sape suruh bawak banyak?! Alaa.x syok la.
  • Bilik air.Xpernah dapat bilik air seseksa macam ni.X tau method apa lagi nak guna nak bagi senang semuanya.at lesat senang sikit.hmm
  • Ampaian. Yang dekat bilik air punya, baju kita dah kering tetiba ada baju basah baru sangkut dekat2..menyirap.
  • Geografi kolej.Berbukit bukau. Promote ckit, siapa2 yang amek Herbalife tu..boleh stop amek..kurus kau! mana taknya naik turun bukit tiap2 hari. 
  • Privasi mmg xde langsung lah kan. (dari segi keseorangan)


Itu je setakat ni.Kalau ada lagi,nanti tambah update lagi. *mcm banyak je yang bakal nanti.huh