Thursday, February 28, 2013

Malam paling indah di KK1.

       Ini malam Jumaat. Aku takde kelas malam untuk sem ni. Alhamdulillah. Tapi, dah takda kelas malam, sunyi pulak sorang2 dalam bilik, yang lain ada kelas. krik krik aum. Mimi n Aida kelas, Fyza tadi pergi The Mines, jalan2 pesta buku katanya. Maka daku krik krik sengsorang dalam bilik. Aku tengok dinding, dinding tengok aku. Pecah kang. Solat pun sorang2. Sedih lol. Baca al-Kahfi pun sayu je. haha.*betapa menggambarkan kesunyian itu*


.Pukul 10.10pm Mimi balik. Horayy ! Tapi ada meeting pulak. Merajuk ngan Mimi 2minit :( Keseorangan lagi. Aida pulak terus pergi meeting lepas balik kelas. Haih,busy ngalahkan Rosmah rumet2 aku ni. Aku ngadap buku Titas je malam ni. Fon kat tangan. TITAS vs. HANDPHONE. Malas la nak bid sapa betul,sebab memang akan betul pun korang jawab.

       Pukul 11 lebih Fyza balik dari The Mines. Yey! Fyza tak pergi meeting *joget2* .Fyza pergi mandi siap2 sume. Aku mengadap je meja belajar tu. Fokus lah konon. Fokus ke laot. Kira bintang yang tak nampak kadang2.

       Fyza atas sejadah. Tiba2 dengar orang ketuk pintu. Jual apa la memalam buta ni. Karipap kot #eh. Pergi buka pintu, takde orang. Gulp *rasa kering berpasir* . Tiba2 muncul dengan selubung coklat. Hoi !! Nasib baik tak berlari keluar jantung aku. Dah takde warna lain ke tudung tu Mimi. aih. Buka pintu kasi luas sikit Mimi nak masuk. Tiba-tiba, syiiuhhhh puh puh fuh fuh fuhhh.... "SURPRISE!!!!" Dari kepala sampai bawah putih melepaksss! Semerbak badan aku. Nasib baik bedak...jangan la tepung. jenuh lulur(mandi) pulak la aku lepas tu. Rambut beruban dalam masa 3saat, baru doploh kot! Haha. Aida bawa masuk kek. Tak habis2 baling bedak dia tu. Thanks a bunch Fyza sponsor bedak. Wangi overdose aku malam ni. Bila semua dah siap mandi n solat, celebrate dengan menjamu selera secara ala kadar,apa yang ada. Huhu. Tak menahan, nak start menyanyi, sorang nyanyi Allah selamatkan kamu, sorang hepi besday, sorang selamat hari jaaadi. Nah. Nasib baik cina,india je takderk. Haha. 



       Potong kek dan makan. Sambil borak2. Berseloroh tak henti2. Ayat tu kalau tak perlu untuk digelak memang tak sah. Ada ada je tambahan idea yang boleh buat pecah perut. Macam2 cerita keluar. Semangat bercerita tu memang wajib ada kat semua roommates aku. Sepesen je sume kalo bercerita, bersungguh benor!*included la* Haha. Lepas tu semua pergi gosok gigi berjemaah. Sinki ada 3 je. Pon boley sesama :D .

      Cerita hal talipon pulak. Sebenarnya dari petang duk wazap dengan 2 orang tu dalam group conversation. Rutin. Yang tak rutinnya, 11.59 lagi ada yang semangat hantar wish. Tapi tak baca sangat pon. Sebab nak pergi bukak pintu masa tu. Then bila dah kena bedak, pergi basuh kat toilet la. Sekali masuk, Neyo nyanyi.. LMLY. Twin-Adeeb is calling. Hui, menjerit2. 2-2 betanding sape wish dulu. I won even he was the one who was calling. hihi. Siap kena bebel lagi. Dia tanya kenapa Umi call aku tak angkat. Kak dalam toilet la der. Lepas cakap tu,terus kol umi. Alolo,sorry umi lovy dovy. Umi wish her twins Happy Birthday. Tapi Adeeb dulu sebab I x angkat kol tadi. huwaaaaa. taknak kawan abe. Umi cakap baba nak tunggu jugak tadi, tapi dah tertidur. Daddy oh daddy, u must be tired of being working all day :) Umi jarang kot stay sampai pukul 12, limit pukul 11 je waktu tidur. I love you more and more by day Umi. Bila dah nyte2, bukak whatsapp instead of messages. *see betapa aku hargai korang*. Dalam banyak2, ada satu mesej whatsapp yang aku paling suka. The most sincere so far for the time being. *jangan kembang!* Thanks anyway. Kawan sampai mati. hi5! Lepas baca kutukan2 dalam group conversation semua, baru bukak mesej2. Sibs,cousin,ex-classmate,kwn plkn,anonymous pun ada -.- . Then, Sha called, oi, lewat aaa taon ni. Ketuk nak? Ada ke patot nak datang melawat aku nak bawa tepung. Bawa la chicken chop ke Prosperity ke Ferraro ke..kenyang juga. N, fes time dengar panggil Adik Long instead of Cik Long. Ha,mengaku pon pak teh. Haha. Sambung conversation kat LINE jugak *most special one* ,tetiba ada. Jarang guna LINE. Tapi icon dia sumpah comel kiut miut rasa nak geget. Tak lupa jugak yang wish kat FB. Yang wish FB tu adalah yang betul2 ingat hari jadi aku sebab aku tak public/show birthday aku. wehu. *bajetttttt.weks*. Thanks Wan,Aimi,Awan ^_^ . Kebanyakan yang wish awal ni adalah orang yang betul2 aku tak sangka. terharu. sob sob.......yea, I'm turning 20 today ! Alhamdulillah. Allah panjangkan umur sampai hari ini. Nikmat usia dan kelapangan. 

-No fancy2.No quotes.It's barely a brief story of this wonderful night- 
Love,
Adiebah Khailani
010313
04:02

Saturday, February 2, 2013

Bahasa kampung : Kena Tindih


SLEEP PARALYSIS :
Believe it or not, your body is virtually paralyzed during your sleep – most likely to prevent your body from acting out aspects of your dreams. Glands begin to secrete a hormone that helps induce sleep and neurons send signals to the spinal cord which cause the body to relax and later become essentially paralyzed.
Sleep Paralysis is thought to be demons or ghosts sitting on ones chest, while the sleeper is aware of what is happening. Here are some of the symptoms of Sleep Paralysis:
  • Buzzing in ears
  • Unable to move or call out
  • Halucinations
  • Sense of danger
  • Pressure on chest or face

During an episode, the sleeper can see everything in the room but some things my look distorted. Sometimes the victim will feel a presence or even see a figure in your room and begin to panic. These are very frightening and I even experienced a few.
Sometimes it is associated with a few sleep disorders. Here is a list of factors that can cause such an episode:
  • Sleeping on your back
  • Irreguar sleeping patterns
  • Stress
  • Depression 
  • Anxiety
  • Lucid dreaming